A e konfirmojnë zbulimet shkencore ekzistencën e Perёndisё?

Kjo ngjason me një formuese. Nëse ju i vendosni të gjitha fakte së bashku, çfarë lloj imazhi formohet?

Unё do tё përdor të dhëna shkencore ndёrkohё qё trajtoj çështjen e ekzistencës së Perëndisë.

Ne pёrdorim shkencёn pёr tё pёrshkruar realitetin ekzistues sa mё mirё qё tё mundemi.

Zbulimet shkencore janë si pjesët e një formuesi.

Nёse ju i bashkoni tё gjitha pjesët.

Çfarë lloj imazhi tё origjinës së jetës merrni?

Sё pari, ekzistojnë kufizime.

Perëndia nuk mund të studiohet sikur Ai të ishte pjesë e eksperimentit tonë.

Perëndia jeton në një tjetër dimension.

Por, disa njerëz dyshues thonë: Perëndia ështё krijim i imagjinatës sonë”.

Prandaj, pyetja e parë ёshtё : ”A ekziston Perëndia?”

Le të supozojmë se Perëndia nuk ekziston.

Atëherë, jeta ёshtё thjesht një rastësi dhe nuk ka asnjë kuptim.

A mundet kjo të jetë e vërtet?

Le të shikojmë faktet. Universi ynë ёshtё krijuar nga Big Bengu i madh.

Vetëm një fuqi edhe mё e madhe mund të bënte Big Bengun të mundshëm.

Toka jonë qëndron nё një mjedis relativisht të sigurt në hapësirë.

Ka shumë faktor tё rёndёsishёm që pёrca0ktojnё rrethanat qё bëjnë të mundur jetën.

Pozicioni i tokës sonё dhe i ligjeve ekzistuese tё natyrës, tregojnë një tërësi të mirë hartuar dhe të integrua.

Mendoni rreth ndërtimit të ADN-sё sonё.

Ky ёshtё njё kod unik dhe kompleks i tё dhënave.

Ai përcakton se çfarë lloj molekulash proteinike duhet tё ndërtohen.

Një qelizë e vetme përbëhet nga tre deri në pesëqind molekula proteinike.

Ose shikoni “syrin”. Ky ështё njё sistem i integruar përsosmërish, nё të cilin dyzet mini-sisteme funksionojnë së bashku nё mënyrë të përsosur.

Bëhet fjalë për miliona qeliza! Kompleksiteti ёshtё i mrekullueshëm!

Nё nivelin mikroskopik, mund të vёrzhgojmё një kompleksitet qelizash njerëzore, të trurit, syrit, dhe ADN.

A mendoni se sistemet e përsosura biologjike janë rezultat i njё procesi tё ndodhur rastësisht?

Dua të them, a mendoni se nga asgjëja mund të krijohet diçka?

Dhe se rastësia prodhon sisteme komplekse të ndërvarura?

Bazuar në atë që mund tё vёrzhgojmё, ne e dimë se është e nevojshme një inteligjencë për të krijuar sisteme komplekse të të dhënave.

Ligji i dytë i termodinamikës thotë se sistemet thjeshtohen me kalim e kohës.

Por, ka edhe me tepër se sa pjesa materiale.

Rastësia nuk mund te shpjegoj të gjithë yjet edhe ngjyrat qё ne mund të shohim.

Rastësia nuk mund të shpjegoj ekzistencën e ndërgjegjes sonë, tё së vёrtetёs, drejtёsisё dhe dashurisë.

Prandaj, ekzistenca e Perëndisë ёshtё sqarimi me i mirё pёr tё kuptuar tё realitetin qё ne vёrzhgojmё.

Shkencëtari i famshëm Albert Ajnshtajn ka thënë:

“Perëndia shfaqet me një rregullsi tё mirё projektuar, nё harmoni me gjithçka qё ekziston.”

Sot, njё numёr i madh shkencёtarёsh besojnë se prapa projektimit të jetës sonë në tokë, qëndron një inteligjencë e një niveli më të lartë.

Kjo inteligjencë e një niveli më të lartë i përket Perëndisë.

Shumica e popullsisë në botë beson në ekzistencën e një Krijuesi.

Por, ekzistojnë fe tё ndryshme qё bazohen nё histori tё ndryshme tё njerёzve qё shkruan rreth Perëndisё.

Nё pjesёn 3, unë shpjegoj se si ju mund të vlerësoni besueshmërinë e një besimi.

Në mënyrë të veçantë, do të hulumtoj vlerën e besimit të Krishterë.

Faleminderit qё ndoqët pjesën e dytë. Shpresoj qё të takohemi sërish nё pjesën 1 ose 3.

Kodi i jetës dhe i fesë (Kërkimi për të vërtetën, Pjesa 3a)
2018-12-11T12:50:04+00:00

Pin It on Pinterest

Share This