Prezantimi

Kujdes kur hidhesh!
Ёshtё njё dite shumё e mirё pёr t’u hedhur.
Ёshtё e njejta gje ne krahёsim me besimin ke Perendia
Duhet tё dish tё vёrteten para se tё dorёzohesh.
Nё ketё Film do t’ju shpjegoj sesi e gjeta tё vёrteten pwr Perendinё

Diplomimi dhe aksidenti me makinё

Nё moshёn 18 vje[are u dipllomova nё Qёrshor 1989 nw Universitet
Shoku im me ftoj pёr njё shёtitje nё makinen e tw atit tw tij (Porshё). E bera.
E ngisnim makinen me njё shpejtёsi shumё te madhe dhe ndodhi njё aksident.
U pёrplasёm me shpejtesinё 80 kilometёr nё ore dhe unё nuk mbajta rripin e sigurisw.
Nuk kisha asgjё. U thirr ambulance.
Gjate udhetimit iu luta Perendisё: “faleminderit Perendi qё nuk kam asgjё”.

New York edhe qёshtjet e jetёs

Pas disa javёsh fluturova drejt Njiu Jorkut per tё kaluar pushimet e mia.
Aty u takova me njё ish shoqe nga Kolombia.
U dashuram dhe kishim njё kohё te mrekullueshme.
Kur u ktheva nё Hollande, e pyeta vetёn: Çfarё ёshte jeta?
Çfarё ёhstё dashuria? Pse jetoj? A egziston Perendia, e kush ёshtё Ai?
Dhe u luta: “Perendi, mw ndihmo tё gjej tё vёrteten rreth Teje”.

Fillimi i studimeve nё Deventer (shtator 1989)

Nё shtator e ketij viti fillova tё studioj nё nivelin Beçeler nё Deventer.
Pas pak kohe u ngrita, pashw vetёn ne pasqyre dhe pashnjw fytyrw tё egёr.
U trondita dhe u fikёsova. Njdeva njё fuqi habitwse.
Nuk e njihja vetёn me nё pasqyre.
Vendosa tё lutesha: “Perendi, tё lutem mё ndihmo.”
Pas disa sekondash erdha prapw nw vete.
Pastaj pieta vetwn: “Kush ёshtё Perendia?”
Ai me mbrojti nё aksidentin me makinё.
Dhe tani Ai dwshmon autoritetin e tij nё botёn e padukshme.
Vendosa tё studioja disa fe: Hinduisёm, Budizёm, Krishterizwm, Judizwm, dhe Islamin.
Nё tё njejtёn kohё u luta: Perendi, me ndihmo tё gjej tё vёrteten rreth Teje

Ёndёr (Shkurt mars 1990)

Pas pak, gjatё ditёs, pash njё ёndёrr.
Pashё vetёn nё njё varkё tek ujerat.
Porosia e wndrrws ishte: “Ti mendon qё ke kontrollin, por aktualisht ёshte Perendia”.
Pas ёndrrёs isha me i vendosur pёr tё qenё i hapur pёr Perendinё, sado i lartё tё ishtё çmimi.

Zbulesa

Nё datёn 29 mars 1990, pasi kisha perfunduar darkёn,
E ndjeva shumё qartё perzencёn e Perndisё nё dhomёn time.
Ishtё fantastikё, dhe shume e bukur. Dashuria e Perendise ёhstё shumё e paster.
Kuptova qё Perendia mua me do me tё vёrtet. Isha shumw i lumtur.
Doja ti jepja gjithё zemren Atij.
Kur dorёzova vetёn, Ai me liroi nga barra e rёndё qё kisha nё kurriz, dhe me dha njё paqe tw papёrshkrueshme nё zemrёn time.
E dallova qartё: Bibla tregon tё vёrtetёn.
Sepse aty ёshtё shkruar: “Perendia ёshtё dashuri, dhe Jezu Krishti ёshtё Mesia”
Ai vdiq para 2000 vitesh pёr mёkatin tend, timin, dhe pёr çdo gjё qё ne na ndan nga Perendia.
Kur lejova Jezu Krishtin nё jetёn time,
Ai me vete mori, faljen e mёkateve, dhe paqen me Perendinё!

Zbulesa (e vazhduar)

Jezushi kishtё thenё: “Unё jam Rruga e Vёrteta dhe Jeta, dhe askush nuk vjen tek Ati veçse nёpermjet Meje!”

Fundi

Dua t’ju inkurajoj
Kёrko me gjithё zemwr tё vёrteten e Perendisё, dhe Ai do t’ju shpёrblej!
Ju faleminderit se patё pjesёn e parё. Shpresoj se do tё shikoni edhe pjesёn e dytё!

Arsyeja pёr Perendinё (Im Per Te Vertetёn, Pjesa 2)
2018-12-11T12:50:11+00:00

Pin It on Pinterest

Share This